Порядок і відповідальність з порядку денного не знімаються

На запитання журналіста Василя Гейніша відповідає голова Глибоцької територіальної громади Григорій Ванзуряк.

-Останніми днями довелось чути про деякі зміни в організації комунальної служби селища. У чому полягають?

-Насамперед йдеться про те, що з метою підвищення ефективності і якості роботи зазначеної служби, було вирішено об’єднати в одну структуру три попередні колективи. Зокрема “Камтранс”, МП “Благоустрій” та ВУЖКГ. Керівником новоутвореного колективу призначено Василя Степановича Зеленівського. Сподіваюсь, що йому вдасться налагодити справу на рівні вимог часу, зберегти потенціал спеціалістів. Передбачено найближчим часом оновити застарілу систему водопостачання і водовідведення.

-Хотілося, Григорію Степановичу , аби Ви поінформували жителів громади і про реконструкцію селищного парку.

-Це питання також, як мовить, на часі. Гадаю, розпочнуться заходи по втіленню реконструкції уже в березні нинішнього року. Втім, роботи попереду доволі масштабні. Приміром, доведеться на місці застарілих близько 80 дерев висадити нові насадження. Плануємо цілком оновити пішохідні доріжки, викласти їх кольоровою плиткою, виробництво якої віднедавна у нас налагоджено. Звісно, заплановано і цілий ряд інших заходів з тим, аби парк став справжньою окрасою Глибоки, аналогічно тому, яким є на Соборній площі у Чернівцях. Попутно звертаюсь із закликом посприяти коштами до організацій і підприємств, що діють на території селища.

-Не можу обійти увагою, Григорію Степановичу, і запитання щодо бродячих собак, котрі зграями заповнити центр Глибокої…

-Так, розумію непривабливість цієї картини. Скажу, що, як відомо, відстріл чи отруєння цих тварин заборонено. А тому ветеринарною службою здійснюються заходи із стерилізації. Намічено найближчим часом спорудити вольєри на одній із околиць Глибоки, де розмістити ці зграї.

І ще. Прохання до громадян повідомити про випадки у разі агресивних проявів бродячих псів. Водночас, не позбавляйтесь тварин із домашніх обійсть, випустивши їх на вулиці селища. Подбаймо про порядок у Глибоці разом.

Василь Гейніш