Кримінальна відповідальність за надання неправомірної вигоди службовій особі

20 серпня 2023 року близько 22 год 00 хв мешканець Чернівецького району, перебуваючи в межах населеного пункту Верхні Петрівці Чернівецького району Чернівецької області, знаходячись у салоні службового автомобіля, під час складання поліцейськими адміністративних матеріалів, переслідуючи  намір на порушення законної діяльності працівників державного органу, діючи умисно, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, з метою уникнення адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 121-3 КУпАП, будучи неодноразово попередженою про кримінальну відповідальність, надав поліцейському, достовірно усвідомлюючи, що він є службовою особою та представником влади і знаходиться при виконанні службових обов’язків,  неправомірну вигоду у виді двох грошових купюр номіналом 500 гривень, загальною сумою 1000 гривень за не вчинення останньою в інтересах обвинуваченого,  дій з використанням наданої влади та службового становища, щодо складення адміністративних матеріалів.

Днями обвинувальний акту у даному кримінальному провадженні Глибоцьким відділом Чернівецької окружної прокуратури скерований для розгляду до суду.

    Нагадую, що Кримінальним кодексом України передбачена кримінальна відповідальність за ч. 1 ст. 369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) у виді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 тис. грн. 68 тис. грн.) або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

За інформацією начальника Глибоцького відділу Чернівецької окружної прокуратури Ігора Димчука