Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно мешканця одного із сіл  Чернівецького району

За процесуального керівництва прокурорів  Сторожинецького  відділу  Чернівецької  окружної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно  мешканця одного із сіл  Чернівецького району у вчиненні кримінальних  правопорушень,  передбачених ч. 4 ст. 296 КК України  – хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї та ч. 1 ст. 122 КК України – умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, тобто умисне ушкодження, яке не є небезпечним для життя і не потягло за собою наслідків, передбачених у статті 121 цього Кодексу, але таке, що спричинило тривалий розлад здоров’я.

Досудовим розслідуванням було встановлено,  що  29 – річний  житель одного із сіл Чернівецького району,   у  середині листопада  2023  року близько 23 години 30 хвилин, після розпиття  спиртних напоїв,  перебуваючи в громадському місці,  з хуліганських спонукань, здійснив сім пострілів із  гладкоствольної рушниці  в сторону осіб, які намагалися припинити його хуліганські дії, спричинивши 2 особам тілесні ушкодження, одному з них середньої тяжкості тілесне ушкодження.

До вказаної особи  застосовано запобіжний  захід у вигляді тримання під вартою. Судовий розгляд триває.

За інформацією прокурора Сторожинецького відділу Чернівецької  окружної прокуратури                      Сергія БАЛИЦЬКОГО