Понад 500 вимушених переселенців на Буковині мають пройти ідентифікацію, щоб зберегти пенсії: як це зробити

Понад 500 вимушених переселенців, зареєстрованих у Чернівецькій області, мають пройти ідентифікацію, щоб зберегти пенсійні виплати. Зробити це мають до квітня. Йдеться про людей, які отримують пенсії на картки.

Про це на пресконференції 20 лютого повідомила начальниця управління обслуговування громадян Пенсійного фонду в Чернівецькій області Людмила Троцюк.

Навіщо це потрібно

За її словами, пенсіонери, які отримують виплати через “Укрпошту”, проходять ідентифікацію щомісяця. Ті, хто отримує пенсію на карту, мають підтвердити право на виплату, зокрема, через відеозв’язок.

Після проходження ідентифікації людині можуть поновити або продовжити виплати пенсії.

Як пройти ідентифікацію

Зробити це можна очно через відділення “Ощадбанку” або сервісний центр Пенсійного фонду. Для цього потрібно надати паспорт та код платника податків.

Дистанційно пройти ідентифікацію можна через вебпортал Пенсійного фонду за допомогою електронного підпису, підпису в “Дії” або через відеоконференцію.

“З пенсіонером сконтактують працівники Пенсійного фонду: проведуть опитування й зафіксують відповіді. Опісля виплату пенсії поновлять або продовжать”, – каже Троцюк.

Як пройти ідентифікацію за кордоном

Вимушені переселенці можуть звернутися до дипломатичної установи України за кордоном, й отримати відповідну довідку про те, що пенсіонер живий. Потім документи потрібно передати через вебпортал Пенсійного фонду або надіслати їх поштою.

Джерело: https://suspilne.media/688632