Скеровано до суду обвинувальний акт відносно п’яти осіб, які організували незаконне переправлення через державний кордон семи громадян України

За інформацією Прокуратура Глибоцького району, Чернівецької області, за процесуального керівництва прокурорів Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури до Сторожинецького районного суду передано обвинувальний акт відносно п’яти мешканців Чернівецької області, за фактом організації ними незаконного перетину державного кордону України семи громадян України, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України.

Згідно матеріалів досудового розслідування у серпні 2023 року п’ять жителів Чернівецької області, за співучасті з іншими особами, за грошову винагороду в сумі від 3000 євро до 7000 доларів США з людини, організували незаконний перетин державного кордону України семи жителів Чернігівської, Чернівецької та Івано-Франківської областей.

Осіб, які бажали незаконно виїхати за кордон збирали у групи, а потім у визначений час організовано на автомобілях доставляли до лінії розмежування державного кордону, а в подальшому незаконно переправляли до Румунії поза пунктами пропуску.

За скоєне правопорушникам загрожує покарання від семи до дев’яти років позбавлення волі, кожному.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду