З Буковини вирушить мобільний стоматологічний автобус, який лікуватиме військових

Сьогодні з Буковини вирушить у дорогу мобільна стоматологічна хірургія для військовослужбовців.

Про це повідомляє голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко.

Цей автобус разом із командою лікарів відправиться у прифронтові зони, аби надавати стоматологічні послуги нашим захисникам.

Транспорт обладнали усім необхідним. Салон автобуса розділений на дві зони – в одній розміщено два стоматологічних крісла, де можуть одночасно працювати двоє лікарів. Також тут є усе необхідне для зберігання й обробки інструментів та матеріалів.

Інша зона автобуса призначена для відпочинку членів команди.

Мобільна стоматологічна хірургія для військовослужбовців – спільний проєкт, який Чернівецька обласна рада реалізує разом із Всеукраїнською громадською організацією “Асоціація імплантологів України”.

До складу лікарських бригад, які надаватимуть послуги бійцям, увійшли фахівці з різних регіонів. Вони їздитимуть у прифронтові зони за графіком.

“Потрібна ініціатива, адже, перебуваючи у гарячих точках, військовослужбовці практично не можуть отримати необхідну якісну стоматологічну допомогу. І важливо, що не їм доведеться шукати фахівців, а вони самі приїдуть до бійців та лікуватимуть воїнів безкоштовно”, – йдеться у повідомленні.

Джерело: https://molbuk.ua/