На Буковині правоохоронці припинили діяльність міжрегіонального підпільного цеху із виготовлення сигарет

Незаконне виробництво підакцизних товарів облаштував 25-річний громадянин сусідньої країни.
Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що для своєї протиправної діяльності іноземець використовував складське приміщення в Чернівецькому районі.
Зловмисник оснастив його спеціальним напівавтоматичним обладнанням для повного циклу виробництва. Також придбав усе необхідне для виготовлення фальсифікованих сигарет: незаконно виготовлений тютюн, упаковки для тютюнових виробів різних торгових марок, фільтри та інші розхідні матеріали.
Під час санкціонованого обшуку в приміщенні підпільного цеху поліцейські вилучили:
▪️обладнання для виготовлення тютюнових виробів;
▪️обладнання для подрібнення тютюну та відходів виробництва;
▪️пристрій для пакування плівкою;
▪️1,2 тонни тютюну;
▪️майже 5000 розфасованих цигарок у пачках;
▪️63 рулони паперової стрічки для виготовлення сигарет;
▪️21 ящик з поліграфією для фасування готової продукції та інші пакувальні матеріали;
▪️відходи виробництва;
▪️інші речові докази протиправної діяльності.
Відповідно до протоколу дослідження, надані зразки незаконно виготовлених сигарет не відповідають встановленим державним стандартам.
Слідчі поліції повідомили іноземцю про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) і частиною 2 статті 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.
Протиправні дії зловмисника викрили буковинські поліцейські спільно з оперативниками СБУ та прикордонниками під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.
Наразі триває досудове розслідування. Правоохоронці з’ясовують всі обставини правопорушення та встановлюють інших осіб, які можуть бути причетними до незаконного виробництва.