Співробітники буковинської поліції нагадують, що за незаконне зберігання зброї та боєприпасів передбачена кримінальна відповідальність

З метою протидії незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів, вибухових речовин, а також профілактики злочинів з їх використанням поліцейські закликають жителів Чернівецької області здати незареєстровану зброю.

Поліцейські застерігають громадян, що за носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу – відповідно до частини 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального Кодексу України передбачене покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років. Навіть у час війни зброю, боєприпаси, вибухівку не можна зберігати без відповідної реєстрації.

Працівники поліції також нагадують, що згідно частини третьої цієї статті – особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, боєприпаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області