НА БУКОВИНІ ПРИКОРДОННИКИ НЕ ДОПУСТИЛИ ТРИ СПРОБИ ПОРУШЕННЯ КОРДОНУ ЗУХВАЛИМИ ПАЧКАРЯМИ

Дві спроби незаконного переміщення тютюну до Румунії були локалізовані вчора та сьогодні вранці на ділянці відповідальності відділу «Порубне» та «Красноїльськ», завдяки випереджувальній інформації оперативних підрозділів Чернівецького загону. Ще одну спробу переміщення тютюну через кордон не допустили вчора близько полудня прикордонники відділу “Фальків”. У всіх трьох випадках прикордонникам вдалося вийти на слід правопорушників. Однак з появою правоохоронців, аби уникнути відповідальності, пачкарі кидали товар та вдавалися до втечі. Не зупиняли їх, ані голосові команди прикордонників, ані попереджувальні постріли у повітря, які були змушені зробити спецпризначенці «ДОЗОРу». Проте, в ході одного з переслідувань прикордонникам вдалося затримати 21-річного буковинця.
Варто сказати, що правопорушники намагалися переправити до сусідів близько 9 тисяч пачок підакцизного тютюну, а це з огляду на ринкову вартість однієї пачки сигарет рівноцінно 360 тисячам гривень.
Наразі виявлене куриво знаходиться у прикордонних підрозділах, а пошук правопорушників триває. Щодо затриманого, то йому доведеться відповісти за незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України.