У навчальних закладах Глибоцької громади продовжили канікули

У Глибоцькій ОТГ не посилили карантин відповідно до запровадженої від сьогодні “червоної” зони.
Як повідомив голова ОТГ Григорій Ванзуряк у своєму фейсбуці, дитсадки у громаді працюють з 1 серпня, зачиняти їх не планують.

“З 1 серпня в Глибоцькій ОТГ працюють дитячі садочки, у нас жодного випадку захворювання на COVID-19 ні серед відвідувачів і серед персоналу”, – зазначив голова ОТГ.

Водночас, за його словами, у школах громади планують продовжити канікули щонайменше до 7-го вересня, щоб не починати рік із дистанційного навчання.

“Сьогодні відбулася зустріч з керівниками навчальних закладів і зараз проводяться засідання педрад. Директори шкіл звернулися до Державної комісії ТЕБ та НС щодо перегляду підходів до зонування епідемічної небезпеки”, – додав він.

Григорій Ванзуряк також заявив, що не розуміє підходу до “червоного зонування”. Напередодні Глибоцька ОТГ звернулась до уряду з проханням роз’яснити діяльність у “червоній” зоні колишнього Глибоцького району. Адже постановою Верховної ради “Про утворення та ліквідацію районів” Глибоцьку ОТГ віднесено до Чернівецького району, а Чернівецька міська рада нещодавно послабила карантинні обмеження.

Про підхід до “червоного зонування”…
Постановою КМУ від 22 липня 2020 р. за № 641 встановлюється, що якщо в районі до 70 тис. населення для введення в червону зону потрібно за 2 тижні 240 підтверджених випадків, а якщо більше 70 тис. – 160.
По-друге, чомусь Державна комісія почала щотижнево вводити червоне зонування, хоча п.6 цієї постанови говорить, що рішення “… не може бути переглянуто раніше ніж через 14 днів з дня встановлення такого рівня епідемічної небезпеки”. Цікаво?
Поділюся фактами – з 1 серпня в Глибоцькій ОТГ працюють дитячі садочки, у нас жодного випадку захворювання на COVID-19 ні серед відвідувачів і серед персоналу.
Сьогодні відбулася зустріч з керівниками навчальних закладів і зараз проводяться засідання педрад. Швидше за все канікули в громаді будуть продовжені принаймні до 7 вересня.
Директори шкіл звернулися до Державної комісії ТЕБ та НС щодо перегляду підходів до зонування епідемічної небезпеки.
Немає опису світлини.