Чи зачепить Вас заборона російських соцмереж?

„Яндекс”, „ВКонтакте”, Mail.ru та „Одноклассники” в Україні заблокували. Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким увів у дію рішення РНБО „Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

Найперше хочемо проінформувати, як проаналізували аналітики заборону сайтів, які є під контролем ФСБ – це безпека наших даних, а це є персональні дані кожного громадянина України, які користуються даними сайтами. І кожен «лайк» за фото, музичний кліп чи відео – це є допомога країні-агресору. Користуючись російськими соцмережами ми не даєм змоги розвиватися нашим сайтам, наприклад таким як «Друзі».

Ми вирішили дізнатися думку молоді Глибоччини щодо зупинки діяльності цих мереж.

Олександра Алексайчук (Глибока), працююча:

— З однієї сторони це правильно, адже молодь не проводитиме стільки часу в Інтернеті. Але з іншої, ми звикли до цих соціальних мереж, у нас там багато друзів.

Якщо це допоможе „повитягувати” учнів із заборонених груп, таких як „Синій кит” ― то це величезний плюс.

Ігор Димчук, учень:

― Це мінус один спосіб спілкування. Залишиться Facebook. Але там немає функції „Чорный список” і музики.

Аліна Кирилюк, учениця:

― Я не можу без „ВКонтакте”. І мої друзі, знайомі теж. Там є хороша музика, різні цікаві групи.

Віктор Костецький, студент:

― Моя думка щодо цього роздвоюється. Ніякої агітації проти України мені „ВКонтакте” не зустрічалось. В „Однокласниках” так, натрапляв на суперечки щодо АТО, влади… Але якщо закрили мережі, то чому не закривають російські банки?

Ілля Бонтуш, студент:

― Соціальні мережі не потрібно закривати тому, що це спосіб спілкування молодого покоління і вони до цього дуже звикли. Я користуюсь ними з 2012 року. Мені подобається слухати музику там, дивитись фільми. Але якщо йдемо до Європи, то мусили закрити.

Опитувала Лариса Дущак.