Онлайн-захід «Європа – наш спільний дім»

Сьогодні, 19 травня 2017 року, напередодні відзначення Дня Європи відбулась онлайн-зустріч «Європа – наш спільний дім», організована з луганськими колегами із Новопсковською  центральною районною бібліотекою, які з щирістю відгукнулися на нашу пропозицію щодо співпраці та налагодження дружніх, професійних зв’язків між бібліотеками.

На заході були присутні начальник відділу культури і туризму Глибоцької районної державної адміністрації Олена Рєпіна, кореспондент місцевої газети «Новий день» Лариса Дущак, працівники центральної районної бібліотеки, районної дитячої бібліотеки  та бібліотек – філій.

Під час онлайн-зустрічі бібліотекарі Глибоцької та Новопсковської центральних районних бібліотек обговорювали питання: «Місце України в Європейському союзі», «Транскордонне співробітництво», «Участь у проектах», «Освітня програма»,  «Культурний обмін з країнами Євросоюзу» та участь бібліотек у  святкуванні Дня Європи в своєму  регіоні.

Це історична подія в роботі бібліотек нашого району. Метою заходу було більш глибоке донесення до бібліотекарів луганщини історії, звичаїв, традицій нашого буковинського краю, що між нами ніколи не було і не буде ніяких кордонів.

Бібліотекарі намагаються працювати в напрямку дружніх стосунків та зміцнення єдності, чуття єдиної родини між Сходом і Заходом України.