З 1 жовтня на Глибоцьке сміттєзвалище прийматимуть тільки сортовані відходи!

У Глибоці  проблема селищного сміттєзвалища наразі стоїть дуже гостро, адже місце під нього відвели понад 60 років. Крім цього протягом останнього часу на прилеглих територіях невідомими особами здійснюються неконтрольовані підпали трави. Цього року працівниками поліції зафіксовано випадок підпалу мешканцем с.Димка. «Інколи спадає на думку, що це здійснюється навмисне, проте це лише один із чинників, що зобов’язує нас підійти до вирішення проблеми нашого сміттєзвалища зокрема і утилізації відходів взагалі стратегічно»  – зазначив у своєму виступі голова Глибоцької ОТГ Григорій Ванзуряк.

Саме тому у селищній раді відбулася оперативна нарада депутатів та керівників підрозділів зданої  проблеми, а також збору та вивозу відходів.

Під час наради обговорювались питання ведення контролю за несанкціонованими звалищами на околицях селища, а також про залучення глибочан до впровадження системи сортування відходів.

За підсумками наради вирішено:

– для убезпечення загорання сміття на сміттєзвалищі вирити котлован-водойму та забезпечити глиняно-пісковою сумішшю для загортання місць, де виникає загорання;

– обмежити доступ до сміттєзвалища, призупинити всі договори з підприємствами  (крім селищних) та іншими населеними пунктами до завершення робіт з повної ліквідації горіння сміття;

– зобов’язати населення Глибокої до сортування сміття;

– встановити камери віде-спостереження та охорони на сміттєзвалищі;

– до 1 жовтня встановити сміттєві баки поблизу багатоквартирних будинків та з 1 жовтня на вулицях селища для сортування сміття (поки що відібрати скло і пет-пляшку від загального сміття). Сортоване сміття буде вивозитись за кошти селищної ради і прийматиметься від жителів Глибокої безкоштовно. Несортоване сміття буде коштувати 75-100 гривень за куб.