В Червоній Діброві буде створено ягідний кооператив

«Різні громади – спільні рішення для економічного зростання» – саме таку назву має проект, який реалізується за підтримки ЄС в ОТГ нашої області .
Однак спільні рішення шукають не лише громади, але і мешканці громад.
І сьогодні в селі Червона Діброва зібралась ініціативна група підприємців, які займаються вирощуванням смородини, малини. Їх об’єднала спільна проблема якісного збуту. Поточний рік видався невдалим для господарів ягідних ланів: дощило, зібрати ягоду було складно, гуртові покупці збивали ціну. І виробники усвідомили, що потрібно збільшувати ланцюжок доданої вартості, продавати не сировину, а хоча б напівфабрикат, в ідеалі – готовий продукт.


Тому розмова була обгрунтована і по суті: обговорювались можливі напрями первинної переробки: заморозка, сушіння ягоди; потреба в приміщеннях та обладнанні.
Люди вирішили створити кооператив. Ініціативна група для цього уже є. Інформація буде поширена серед інших мешканців громади для можливості бажаючим долучитися: а ягідників в громаді є чимало. Прийнято рішення 16 вересня провести установчі збори по створенню кооперативу.
Надзвичайно важливим вбачаю те, що дана ідея зародилась не зверху, як це часто буває, а в середовищі саме тих людей, кому це дійсно потрібно і те, що потрібно. В межах проекту ми готові долучитися та підтримати дану ініціативу.
То ж вдалого старту!