Звернення з нагоди Дня пам’яті жертв політичних репресій

Шановні жителі району!

21 травня – скорботний для України день. Ми вшановуємо пам’ять мільйонів наших співвітчизників, жертв Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років. У цей день ми вшановуємо пам’ять мільйонів наших співвітчизників, які стали жертвами тоталітарного режиму, пам’ять тих, хто був знищений каральною системою, став в’язнем ГУЛАГу, був позбавлений рідної домівки та висланий на чужину.
Сталінський режим вбивав «ворогів народу», якими ставали не шпигуни чи диверсанти, а селяни, робітники, вчителі, священики та вчені – за ними був лише один «гріх» – вони любили Україну.

Невинні жертви диктаторського радянського режиму є нагадуванням про цінність незалежності і свободи. Дивлячись на страшні події минулого століття, варто пам’ятати про небезпеку, яка нависла над нашою країною зараз. Сьогодні, на сході країни, ціною власного життя, наші воїни попереджують повторення історії і боронять не лише Україну, а й увесь світ. Пам’ятаймо всіх, хто віддав своє життя за любов до рідної землі та боротьбу за справедливість і незалежність.

Ми – нація, яка заслуговує на достойне життя серед європейських країн. Непохитної віри усім нам у щасливе майбутнє рідної країни! Вічна пам’ять безневинно загиблим, закатованим українцям! Слава Україні, слава Героям!

З повагою, голова Глибоцької райдержадміністрації Георгій Придій