Сильна Україна своєю єдністю

Українська мрія – єдність, свобода і незалежність. Основа державності, якої споконвіку намагалися позбавити цю прекрасну частину земель всі її так звані сусіди прикриваючись «високими» інтересами, час від часу набувала цілком ясні обриси. Так сталося і на початку 1918-го. У цей січневий місяць у запалі революційних змін була створена Українська Народна Республіка, відома як УНР. Більш того на тих територіях, які входили до складу колись потужної Австро-Угорської імперії, була утворена ЗУНР – Західноукраїнська Народна Республіка. Вже до кінця року, в грудні 1918-го у Фастові, з гарячим бажанням втілити українську мрію в реалії, лідерам цих двох держав вдалося підписати своєрідний поєднувальний договір. Цей договір увійшов в нашу сучасну історію як «Акт злуки» і 22-го січня 1919-го року він був публічно оприлюднений в Київській столиці на знаменитій Софійській площі.

Із нагоди Дня Соборності України та сторіччя проголошення Акту Злуки між ЗУНР у Глибоцькому будинку творчості та дозвілля відбулось урочисте засідання.

Молитву за єдність України прочитав святий отець Православної церкви України Роман Гаврилюк.

Учасників зібрання щиро вітали народний депутат України Григорій Тіміш, голови РДА та райради Георгій Придій та Петро Панчук, голова Глибоцької об’єднаної територіальної громади Григорій Ванзуряк та члени делегації Новопсковського району Луганської області. Велику групу представників трудових колективів і громадськості Глибоччини було нагороджено Подяками і Грамотами райдержадміністрації і райради, а також селищної ОТГ. Народний депутат України Григорій Тіміш вручив почесну Грамоту Верховної ради Наталії Козачук – вчитель української мови та літератури Чагорської ЗОШ.

Фоторепортаж: