І досвід, і чуйне слово лікаря

Ідею про відкриття в Йорданештах лікарської амбулаторії замість ФАПу відалося втілити, зокрема завдяки ініціативи сільського голови Георгія Лютика 17-го листопада 2018 року. Напередодні звільнилось приміщення, яке відвідувала малеча дошкільного навчального закладу. Юні вихованці змогли перейти до просторої будівлі нової школи.

  • При активній роботі, вмілих рук медперсоналу, а це Людмили Сав’юк, Парасковії Божеску, Марії Окрім, – розповіла лікар загальної практики сімейної медицини Наталія  Дабула ми провели в амбулаторії косметичний ремонт, посприяла коштами, обладнанням і необхідними ліками директор некомерційного Глибоцького підприємства сімейної медицини, депутат райради Марія Мельничук. Звісно не залишилась поза увагою наша установа і з боку сільської ради. Оце днями вона допомогла забезпечити амбулаторію і спеціальним медичним транспортом.

Треба додати, що Наталія Вячеславівна працює у Йорданештах вже восьмий рік, а до того закінчила навчання в Житомирському медучилища та Чернівецькому медуніверситеті. Тож, окрім міцних теоретичних знань набула й практичний досвід, вельми вболіває за свою справу, чуйно ставиться до сільських пацієнтів, з понад 600 котрих уклали з лікарем трудові угоди.

  • Маємо намір найближчим часом, – доповнює розповідь Наталії Дабули сільський голова Георгій Лютик, – заново перекрити дах амбулаторії, налагодити в її приміщенні також роботу аптеки для потреб громадян села. Сподіваємось, що як зазвичай допоможе нам і в цьому Василь Бічер – генеральний директор ТзОВ «Надія», депутат обласної ради.