Щоб діти навчалися в школах безпечно

Наближається 1 вересня,  щоб навчальний рік пройшов без надзвичайних ситуацій інспекторський склад Глибоцького районного сектор Управління ДСНС України  вкотре наголошують на вимоги пожежної безпеки в школах. Дирекція школи повинна забезпечити  пожежну безпеку даного навчального закладу. Кожен учень навчального закладу зобов’язаний знати і точно виконувати правила пожежноїбезпеки:

  1. У приміщеннях та на території закладу освіти забороняється палити, розкидати запалені сірники, розкладати вогнище, спалювати сміття;
  2. Не дозволяється розміщувати у будівлях шкіл вибухонебезпечні, пожежно-небезпечні приміщення та склади, у тому числі на основі оренди.
  3. Евакуаційні шляхи і виходи із навчальних закладів повинні утримуватися вільними, нічим не захаращуватися.
  4. Килими, килимові доріжки та інше покриття підлоги у приміщеннях навчальних закладів повинні надійно кріпитися до підлоги.
  5. Сходові марші й майданчики повинні мати справні огорожі з поручнями.
  6. Евакуаційні виходи мають бути позначені світловими покажчиками з написом “Вихід” білого кольору на зеленому фоні.
  7. Не допускається захаращення шляхів евакуації (коридорів, проходів, сходових маршів, холів) меблями, обладнанням, різними матеріалами, навіть якщо вони не зменшують нормативної ширини..
  8. У школах обов’язково повинні бути вогнегасники, а у всіх класах – знаки пожежної безпеки. У всіх навчальних закладах мають бути системи оповіщення про пожежу.
  9. Електромережа повинна знаходитись у справному стані. Особи, які відповідають за пожежну безпеку в навчальному закладі, обов’язково повинні пройти навчання. Потрібно здійснити замір опору ізоляції електромережі та блискавкозахисту.

Бережіть один одного, бережіть себе.

Начальник Глибоцького РС – Руслан Кройтор