У Глибоцькому Будинку творчості та дозвілля відбувся VI районний фольклорний фестиваль «Мерцішор»

Мерцішор — традиційне свято зустрічі весни , яке святкується 1 березня. В цей день прийнято дарувати бутоньєрки у вигляді квіточок із білих та червоних ниток. Ця прикраса має назву «мерцішор».

Відповідно до однієї легенди, в перший день березня на лісову галявину вийшла красуня Весна, оглянулась навколо і побачила як крізь терен пробивається підсніжник. Вона вирішила допомогти йому і почала розчищати землю навколо, визволяючи від колючих гілок. Це побачила Зима і розсердилась.

Вона махнула руками, призвавши сніг з холодним вітром, щоб знищити первоцвіт. Проте Весна прикрила квіточку своїм руками і вкололась об терен. З її руки впала крапля гарячої крові і квітка ожила. Так Весна перемогла Зиму. Кольори мерцішора символізують її червону кров на білому снігу.

Вже шостий рік поспіль гостинно запрошує на свято «Мецішор» Глибоцький район. Цього року гостей і учасників фестивалю приймав Глибоцький районний Будинок творчості та дозвілля. Учасників фестивалю привітали поважні гості:

– перший заступник голови Глибоцької райдержадміністрації Віталій Коломієць;

– заступник голови районної ради Віталій Гуменний;

– керуючий справами Глибоцької ОТГ Василь Зеленівський;

– заступник голови румунського товариства на Буковині ім. «М. Іменеску» Микола Шапка;

– начальник відділу культури і туризму Глибоцької РДА Олена Рєпіна.

20 колективів з усього району та ОТГ презентували глядачам свої різножанрові номери: пісні, інструментальні композиції та народні танці.