Майстерно, правдиво, доступно для Душі та Серця

ПРЕЗЕНТАЦІЯ

Очікуючи на початок зібрання, я присів на дерев»яну лавицю поблизу будинку Закарпатської обласної ради та адміністрації. Був погожий полудень другого жовтня, сонце ласкаво торкалося мого обличчя, наче пестило у передчутті чогось особливого, цікавого. І воно справдилось з першими словами початку презентації цього унікального видання з назвою « Місія»…

А запросив мене в Ужгород один із авторів книги – заслужений журналіст України, письменник і поет Олександр Масляник, лауреат ряду літературних премій. «Місія» – це есе про політика, правника, державного і релігійного діяча Віктора Бедя.

Попутно скажу, що книга видрукована у Києві у видавництві «Дніпро», 2024 р. – 668 ст. іл. – (серія «Портрет на тлі епохи»).

Віктор Бедь – знакова постать для Закарпаття й України. Розповідь про нього свідомо розкладена на 14 розділів, бо якраз  стільки – 14 стацій – було на Хресній Дорозі Спасителя на Голгофу як стверджують автори, зрештою ця книжка про Місію, яку повинна виконати людина на шляху сповнена обов»язку перед Родом, Нацією, Україною і Богом.

Власне, ще одна деталь, що мене вельми приємно вразила. У переповненому залі, де проходила презентація, була присутня чимала частина молоді, зокрема, жінок та дівчат.

Звісно,  не стану переповідати весь зміст книжки, бо це не реально, додам лишень те, що кожен із виступаючих відзначив майстерність авторів, котрі чітко й правдиво змалювали постать Владики. А він дуже  скромно, навіть сором»язливо, повідав присутнім, що ніколи не сподівався на те, що за життя йому буде присвячене таке потужне видання. Отже, без сумніву зазначу, що «Місія», на котру плідно працювали автори Роман Горак та Олександр Масляник стане справжнім бестселером, котрий не залежуватиметься на полицях бібліотек. І цілком заслужено Віктор Бедь нагородив і особисто вручив Роману Гораку та Олександру Маслянику високу нагороду.

Василь ГЕЙНІШ

P.S. Щиро завдячую голові Глибоцької територіальної громади Григорію Ванзуряку за сприяння у поїздці в Ужгород для підготовки  цих  нотаток.