СЛУЖИТЬ ВОЇН, ОБЕРІГАЄ НЕБО НАД РІДНОЮ УКРАЇНОЮ

На життєвих перехрестях

На перший погляд скупі рядки біографії Миколи Адабеки, який народився і виріс на межі сіл Червона Діброва та Тисівці, однак, вони можуть повідати чимало пережитого, відчутого цією Людиною.

Отож, по закінченні школи у Червоній Діброві, навчався у Глибоцькому професійно – технічному ліцеї, а відтак служив у Збройних Силах України, згодом у 2021 році підписав контракт і вже мінометником брав участь у антитерористичній операції. Ще один штрих біографії Миколи Артемовича пов’язаний з воєнними діями, під час героїчної відсічі російським агресорам під Києвом, на Харківщині та Сумщині.

 

Одним словом, воїн пройшов міцний бойовий гарт у найгарячіших точках на передових лініях в боях з окупантами, двічі був поранений. Підлікувавшись, Микола Артемович знову повертався на службу в ЗСУ, зокрема, нині перебуває у підрозділі протиповітряної оборони, збиваючи ворожі безпілотні літальні апарати.

Кожну вісточку з нетерпінням очікують вдома від чоловіка та батька дружина Валентина і дочка Софійка. Хай оберігає тебе, воїне, Бог, аби живим і здоровим ти з часом повернувся на рідну Буковину.

Наталя ГОРЛО, бібліотекар села Червона Діброва