Що робити, якщо при оплаті за проїзд кошти списались не одразу, а в транспорт зайшов контролер: пояснення від Чернівецького тролейбусного управління

Пасажир завжди може оскаржити постанову про адміністративне правопорушення у випадку, якщо оплата була здійснена вчасно.

У Чернівецькому тролейбусному управлінні пояснили, що робити пасажирам, які здійснюють оплату через валідатор, коли кошти за проїзд списались не одразу, а в салон авто зайшов контролер. Першочергово людей закликають зберігати спокій та бути впевненими, що поїздка зареєстрована на валідаторі, йдеться у дописі ЧТУ.

У разі перевірки: – Спокійно поясніть ситуацію контролеру. – Пред’явіть банківську картку або смартфон, якими ви здійснювали оплату. Контролер перевірить оплату, піднісши вашу картку/смартфон до свого POS-термінала.

«У випадку, якщо підтвердження оплати проїзду немає, пасажиру пропонується до винесення адміністративна постанова або складається протокол. Ці адміністративні матеріали перевірять наступного дня. Якщо з’ясується, що оплата за проїзд була здійснена, постанову скасують. Крім того, ви завжди можете її оскаржити, надавши підтвердження оплати проїзду», – пояснюють у дописі.

Джерело: https://acc.cv.ua/news/chernivtsi/scho-robiti-yakscho-pri-oplati-za-proyizd-koshti-spisalis-ne-odrazu-a-v-transport-zayshov-kontroler-poyasnennya-vid-chtu-104427. Сайт https://acc.cv.ua/