Насильство щодо працівників поліції

Прокуратура Чернівецької області повідомляє, що за процесуального керівництва прокурорів  Чернівецької  окружної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно  4- х мешканців  Чернівецького району у вчиненні кримінальних правопорушень,  передбачених:

ч. 2 ст. 342 КК України – опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків;

ч. 2 ст. 345 КК України – умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень, у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків;

ч.1 ст. 262 КК України – викрадення  та привласнення вогнепальної зброї ;

ч. 1 ст. 263 КК України – носіння  вогнепальної зброї, без передбаченого законом дозволу.

Як встановлено слідством, 13 березня 2024 року біля  16 год. 40 хв.,  60 – річний  житель одного із сіл Чернівецького району , разом із  трьома особами, які працювали у останнього по найму,  в с. Ясени Чернівецького району Чернівецької області,  діючи умисно та усвідомлюючи, що перед ними знаходяться працівники поліції, які були одягнуті у формений одяг Національної поліції України і виконували покладені на них службові обов`язки, в ході з’ясування обставин адміністративного правопорушення, вчинили  опір працівникам правоохоронного органу  і  нанесли  ряд ударів кулаками рук, ногами та гумовим кийком по різним частинам тіла поліцейських, та  викрали у одного із поліцейських табельну вогнепальну зброю і втекли із місця події.

На даний  час  судовий розгляд триває та всі обвинувачені перебувають під вартою.