Викрито особу, яка організувала незаконне переправлення осіб через державний кордон України

Глибоцьким відділом Чернівецької окружної прокуратури повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 332, ч. 1 ст. 309 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний, мешканець Чернівецького району, організував незаконне переправлення 2 осіб через державний кордон України, і діючи до попередньо розробленого плану обумовив вказаним особам порядок незаконного переправлення через державний кордон України та узгодили оплату за свої незаконні послуги з кожної особи по 5 000 доларів США, які ухилянти зобов’язалися передати після перетину кордону.

Ухилянти із провідником були затри мані лінії розмежування державного кордону України та Республіки Румунія неподалік від прикордонного знаку №800 у лісовому масиві у адміністративних межах с. Нижні Петрівці, Чернівецького району.

Окрім цього встановлено, що підозрюваний, повторно, діючи в групі невстановлених на даний час осіб, продовжуючи свою протиправну діяльність направлену на незаконне переправлення осіб через державний кордон України за грошову винагороду та виконуючи відведену йому роль провідника вчинив новий злочин за наступних обставин.

Так, обвинувачений, діючи в групі невстановлених осіб, організував незаконне  переправлення через державний кордон України  6-ти осіб, за грошову винагороду у розмірі 2 500 – 4 000 Євро з людини. Вказані грошові кошти мали бути сплачені після незаконного перетину державного кордону України.

Ухилянти були затримані у межах с. Нижні Петрівці, Чернівецького району.

Окрім цього, під час затримання ухилянтів, у підозрюваного виявлено пакет з порошкоподібною речовиною, який він незаконно зберігав у своєму гаманці. Згідно з висновком експерта даний порошок містить в своєму складі психотропну речовину, обіг якого обмежено – амфетамін

 

Начальник Глибоцького відділу

Чернівецької окружної прокуратури                                            Ігор ДИМЧУК