Виявлено факт шахрайства при отриманні субсидії

Глибоцьким відділом Чернівецької окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням особи у вчиненні кримінального проступку передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України, тобто заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство).

Під час досудового розслідування встановлено, що обвинувачений, перебуваючи в приміщенні відділу обслуговування громадян №4 (сервісного центру Глибока) управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області, особисто заповнив «Декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії», в якій умисно, протиправно не зазначив транспортний засіб марки: «Weltmeister EX5», 2019 року випуску, реєстраційний номер СЕ6500ВН, зареєстрований 29.03.2023 року, який належить йому на праві власності.

На підставі поданих обвинуваченим даних йому призначено надмірну виплату бюджетних коштів у вигляді житлової субсидії на загальну суму 22 тис. грн.

Нагадую, що вчинення вказаного кримінального правопорушення карається штрафом від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на строк до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

 

 

Начальник Глибоцького відділу

Чернівецької окружної прокуратури                    Дмитро Олексійович Волков