Незаконний перетин кордону

Тільки протягом березня поточного року працівниками Чернівецького прикордонного загону Державної прикордонної служби України в адміністративних межах  смт. Красноїльськ Чернівецького району Чернівецької області, біля українсько-румунського кордону зупинено 4 неповнолітніх, які пішки намагалися переправити через державний кордон України громадян України Донецької, Дніпропетровської, Київської областей.

За вказаними фактами слідчими відділення поліції №1 (м. Сторожинець) ЧРУП ГУНП в Чернівецькій області під процесуальним керівництвом Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури здійснюється досудове розслідування.

Наразі встановлюються всі обставини кримінальних правопорушень та вживаються заходи до притягнення до відповідальності винних осіб.

Принагідно нагадуємо, що статтею 332 Кримінального Кодексу України за вчинення незаконного переправлення осіб через державний кордон України передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до дев’яти років позбавлення волі.

Разом з цим, звертаємо увагу на те, що ст.304 КК України передбачена кримінальна відповідальність за втягнення неповнолітніх (малолітніх) у протиправну діяльність, в т.ч. батьком, матір’ю, іншою особою, на яку покладено обов’язки щодо виховання чи піклування про нього та передбачено покарання у виді позбавлення волі до десяти років.

Сторожинецький відділ Чернівецької окружної прокуратури.