Буковина отримала понад 450 тисяч гривень субвенції: на що спрямують кошти

У громадах Чернівецької області впроваджуватимуть соціальний проєкт. Буковина отримала понад 450 тисяч гривень субвенції на реалізацію соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України». Кошти розподілили між Глибоцькою, Новоселицькою, Сторожинецькою та Чернівецькою громадами. Про це у телеграм-каналі повідомив начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

Додамо, соціальний проєкт «Активні парки – локації здорової України» має на меті розробку навігаційної карти безкоштовних для населення рекреаційних занять в парках та скверах. Планують залучати людей до систематичних тренувальних сесій, спрямованих на розвиток основних рухових якостей – загальна витривалість, сила, спритність, координація, гнучкість, швидкість. Тобто людина, яка відвідує Активний парк може розраховувати на збереження і зміцнення здоров’я, а також зниження негативного впливу на організм одного з основних факторів ризику – гіподинамії.

Регулярне виконання навіть нескладних вправ посилює роботу імунної системи, підвищує стійкість  організму людини до несприятливих факторів зовнішнього середовища, в тому числі до вірусних захворювань.

Джерело: https://acc.cv.ua/news/