Відтепер підприємці зможуть оформлювати посилки за кордон Укрпоштою безкоштовно

Після набрання чинності норми про збільшення неоподаткованого ліміту на посилки за кордон до €1 тис юрособи та ФОПи зможуть оформлювати такі відправлення на сайті Укрпошти безкоштовно.
Про це в Телеграмі повідомив генеральний директор компанії Ігор Смілянський.

“Раніше для ФОПів та юросіб було як: якщо вартість товару + доставка разом складають понад €150, привіт, бюрократія та морока – оформлення лише через подання вантажної митної декларації, в окремій митній системі, до якої без брокера – ні доступу, ні розуміння, як це зробити вірно. Та й, на додаток, оформлення однієї такої декларації, в середньому, коштувало ₴1 500 – ₴2 500”, – йдеться в повідомленні.

Минулого тижня Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт №9456, який серед іншого врегулював питання підняття порогу вартості товарів, які пересилаються ФОП та підприємствами за межі України, до €1 тис. Дані зміни стануть в пригоді тим вітчизняним виробникам, які торгують за кордон через власний сайт чи маркетплейс типу Etsy, Amazon, eBay чи Shopify.

“Як тільки Кабмін оновить постанови (2-3 місяці), всі юридичні особи зможуть абсолютно офіційно оформити посилки за 1-2 хвилини на сайті Укрпошта. Без будь-яких зайвих формальностей, самостійно, без брокера та абсолютно безкоштовно”, – наголосив Смілянський.

Нагадаємо, “Укрпошта” розширила доставку ліків ще на п’ять областей.

Джерело: https://molbuk.ua/