Смертельна дорожньо-транспортна пригода

За процесуального керівництва прокурорів Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури, завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно мешканця одного із сіл Чернівецького району за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286-1 КК України – порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 25 грудня минулого року близько 00 годин 10 хвилин, житель одного із сіл Чернівецького району, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, керуючи автомобілем марки “ВАЗ” та рухаючись автодорогою сполученням “Сторожинець – КПП “Красноїльськ” в межах с. Буденець Чернівецького району, порушуючи правила дорожнього руху, проявив неуважність до дорожньої обстановки та самовпевненість у своїх діях, неправильно застосував прийоми керування транспортним засобом та не вжив заходів для зменшення швидкості аж до повної зупинки транспортного засобу, внаслідок чого контактував з відбійником мостової споруди, де в подальшому виїхав автомобілем за межі проїзної частини дороги з наїздом на дерево та перекиданням.

У результаті даної дорожньо-транспортної пригоди, пасажиру – 27 річному мешканцю Чернівецького району, спричинено смерть.

Обвинуваченому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За скоєне правопорушнику загрожує покарання до десяти років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Сторожинецький відділ

Чернівецької окружної прокуратури