Зухвалий напад на поліцейських

За процесуального керівництва прокурорів Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури повідомлено про підозру 60 – річному жителю одного з сіл Чернівецького району за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 342 КК України – опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків,
ч. 2 ст. 345 КК України – умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень, у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків, ч. 2 ст. 262 КК України – викраденні вогнепальної зброї, вчиненого за попередньою змовою групою осіб та ч. 1 ст. 263 КК України – носінні і зберіганні вогнепальної зброї, без передбаченого законом дозволу.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 13 березня 2024 року біля 16 год. 30 хв., 60 – річний житель одного із сіл Чернівецького району, разом з трьома невстановленими досудовим розслідуванням особами, в с. Ясени Чернівецького району Чернівецької області, діючи умисно та усвідомлюючи, що перед ними знаходяться працівники поліції, які були одягнуті у формений одяг Національної поліції України і виконували службові обов`язки, в ході з’ясування обставин адміністративного правопорушення, вчинили опір працівникам правоохоронного органу і нанесли ряд ударів кулаками рук, ногами та металевою трубою по різним частинам тіла поліцейських, і викрали у одного з поліцейських табельну вогнепальну зброю та втекли з місця події.

На даний час, 60 – річний правопорушник затриманий у відповідності до вимог ст. 208 КПК України, а правоохоронцями вживаються заходи для встановлення та затримання інших осіб, причетних до вчинення вказаних кримінальних правопорушень. Досудове розслідування триває.

За скоєне правопорушникам загрожує покарання до десяти років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Сторожинецький відділ

Чернівецької окружної прокуратури