Буковинець нестиме відповідальність за перевезення незаконно зрубаної деревини

За процесуального керівництва прокурорів Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури до Сторожинецького районного суду передано обвинувальний акт відносно жителя одного з населених пунктів Чернівецького району за фактом перевезення ним незаконно зрубаних дерев, що заподіяло істотну шкоду, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 246 КК України.

Згідно матеріалів кримінального провадження, у грудні 2023 року, житель одного з населених пунктів Чернівецького району, без відповідних документів, які підтверджують законність рубки дерев, достовірно знаючи, що деревина в кількості 20 колод породи “смерека”, загальною масою 14,31 м³ самовільно зрубана, використовуючи вантажний автомобіль марки “КАМАЗ”, незаконно перевозив її, внаслідок чого спричинено матеріальну шкоду на загальну суму 36 тис.грн.

За скоєне правопорушнику загрожує покарання у виді трьох років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією прокуратура Глибоцького району Чернівецької області