У Чернівцях зросла вартість проїзду у тролейбусах

Вартість проїзду у тролейбусах Чернівців з березня становить 12 гривень. Для студентів одна поїздка вартує 6 гривень. Для школярів проїзд залишився безплатним.

Рішення про це ухвалили на засіданні виконкому 26 лютого.

Рішення про підвищення вартості проїзду підтримали 13 членів виконавчого комітету, проти не голосував ніхто.

Який наразі тариф

Наразі тариф на проїзд у тролейбусах становить 12 гривень 25 копійок. Востаннє його підвищували у 2022 році. Відтоді пасажири сплачували за поїздку 10 гривень, решту суми – компенсовували з міського бюджету. Зараз з бюджету будуть відшкодовувати 25 копійок.

Цей тариф зараз не є економічно обгрунтованим, розповів у коментарі Суспільному заступник міського голови Ігор Крохмаль. Це пов’язано зі зростанням вартості електрики, паливо-мастильних матеріалів та запчастин. Через це тариф можуть переглянути.

“Тариф може змінюватися впродовж місяця чи кварталу. Це не означає, що ми його підвищуємо чи знижуємо постійно. Все залежиться від того, наскільки це критично для підприємства. Якщо відбувається здорожчання на понад 10%, то вже переглядаємо тариф, бо електрику й паливо нам у кредит не дають, а за рік ми перевозимо 20 мільйонів пасажирів”, – каже Крохмаль.

Що відомо про тариф на проїзд у тролейбусах Чернівців

  • Вартість проїзду у тролейбусах збільшили до 10 гривень 1 жовтня 2022 року. Тоді у проєкті рішенні виконкому йшлося, що економічно обґрунтованим є тариф у 12,25 гривень. Різницю відшкодовуватимуть з міського бюджету.
  • До цього востаннє вартість проїзду в тролейбусах Чернівців підвищували у березні 2020 року – до п’яти гривень.
  • Джерело: https://suspilne.media/