Пройдіть опитування щодо ефективності та реалізації ЗУ «Про ринок природного газу»

Комітет Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг просить заповнити опитувальники, які допоможуть проаналізувати ефективність ЗУ «Про ринок природного газу» від 9 квітня 2015 року № 329-VIII.

У зверненні Комітету зазначається, що основною метою аналізу є:

  • дослідити ефективність, виконання та вплив норм Закону на функціонування ринку природного газу
  • проаналізувати діяльність суб’єктів ринку природного газу
  • визначити якість надання послуг з постачання природного газу споживачам

«Відповідаючи на цей запит, ви отримуєте можливість поділитися своїм досвідом, висловити свою експертну думку та допомогти Комітету краще з’ясувати, чи позначилися (і як саме) передбачені Законом заходи на ситуацію, яка склалася на сьогодні на ринку природного газу», – пояснюється у зверненні Комітету.

Опитування проводиться до 15 січня 2024 року (включно).


1. Анкета для опитування суб’єктів ринку природного газу, органів управління, регулювання та контролю: https://forms.gle/CpUHEA3Rwte72Pnn7

2. Анкета для опитування побутових споживачів: https://forms.gle/diXACosqJwoMMntT6

3. Анкета для опитування непобутових споживачів: https://forms.gle/X22yw32ftb5Sxxsr8

Комітет звертається до Вас із проханням, надаючи відповіді, зазначити наступну інформацію.

У гугл-формі опитувальника для побутових споживачів містяться запитання щодо імені, віку, статі, освіти, місця проживання тощо. Ви можете попросити про забезпечення конфіденційності ваших персональних даних (про це буде питання в формі запиту). Якщо ви не проситимете про забезпечення конфіденційності, то ваше ім’я буде оприлюднено в переліку осіб/організацій, які надавали інформацію й доклали зусиль до роботи Комітету (але без прив’язки особи/організації до конкретної відповіді).

У гугл-формі опитувальника для непобутових споживачів містяться запитання щодо назви організації. Ви можете попросити про забезпечення конфіденційності ваших персональних даних. Якщо ви не проситимете про забезпечення конфіденційності, то ваше ім’я чи назву вашої організації буде оприлюднено в переліку осіб/організацій, які надавали інформацію й доклали зусиль до роботи Комітету (але без прив’язки особи/організації до конкретної відповіді).

У гугл-формі опитувальника для суб’єктів ринку природного газу, органів управління, регулювання та контролю містяться запитання щодо назви, імені та посади представника тощо. Ви можете попросити про забезпечення конфіденційності (про це буде питання в формі запиту). Якщо ви не проситимете про забезпечення конфіденційності, то назву органу, який Ви представляєте, буде оприлюднено в переліку осіб/організацій, які надавали інформацію й доклали зусиль до роботи Комітету (але без прив’язки особи/організації до конкретної відповіді).

На підставі проведеного аналізу, у разі виявлення неефективності чи недостатньої ефективності окремих норм Закону, Комітет буде ініціювати внесення змін до законодавства щодо посилення ефективності функціонування ринку природного газу, рівності суб’єктів ринку природного газу та належного захисту прав споживачів даної сфери.

Джерело: https://hlyboka-gromada.gov.ua/