Через страйк на польському кордоні та погодні умови утворились черги на буковинських КПП

У зв’язку з блокуванням автомобільних пунктів пропуску на кордоні з Польщею перевізники ринулися на українсько-румунський. Відповідно, утворилися черги фур на підʼїздах до МАПП «Порубне» та «Красноїльськ». Станом на вечір 28 листопада колія до пункту пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус» сягала понад 4 кілометри.

Щоб зменшити кількість транспортних засобів на підʼїзді до МАПП «Красноїльськ – Вікову де Сус» та дати можливість спецтехніці обробити дорожнє покриття протиожеледними матеріалами, призупиняли рух вантажних автомобілів.

начальник Відділу державного нагляду (контролю) у Чернівецькій області Державної служби України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека): «Дороги на під’їзді до пункту пропуску опрацювала Служба відновлення. Це зробили, щоб не було жодних заторів і щоб ніхто не застряг. Станом на ранок 29 листопада зберігається налипання снігу, але прибиральна техніка всю ніч працювала, тому безперешкодний проїзд забезпечений, по 4-6 автомобілів на пункт пропуску прибувають».  Як пояснив Віталій Пономаренко, призупинення руху було превентивним заходом.  Ситуація на МАПП «Порубне-Сірет»

«Черга на Порубному є постійно, все перейшло в цифру – тому це віртуальні черги. Значно напливу ми не спостерігаємо. 100-200 автомобілів, але це ще в межах норми. Однак за кількістю порожніх автомобілів бачимо, що в обхід ситуації з польськими пунктами багато пустих вантажівок  йдуть на Красноїльськ. Раніше черга була в межах кілометра, очікування було 6-8 годин, зараз вже практично десь доба для останнього автомобіля. Велике навантаження роблять і маленькі автобуси, які їздять на Німеччину, Італію», – розповів Віталій Пономаренко.

Джерело: https://acc.cv.ua/news