Житель Івано-Франківської області намагався виїхати з України за підробленими документами

За процесуального керівництва прокурорів Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури до Сторожинецького районного суду передано обвинувальний акт відносно мешканця Івано-Франківської області за фактом підробки і використання ним військово-лікарських документів, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України.

Розслідуванням встановлено, що у квітні 2023 року, громадянин В приїхав до міжнародного пункту пропуску “Красноїльськ”, де під час перетину державного кордону України на виїзд, з метою безперешкодного проходження паспортного контролю, надав працівникові прикордонної служби завідомо підроблені довідку військо-лікарської комісії про те, що він непридатний до військової служби за станом здоров’я, нібито видану центром комплектування та соціальної підтримки, а також тимчасове посвідчення військовозобов’язаного про виключення його з військового обліку за станом здоров’я.

Таким чином, громадянин В підробив офіційні документи, які видаються установою, і які надають права або звільняють від обов’язків, а також використав завідомо підроблені документи.

За скоєне йому загрожує покарання до п’яти років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Прокуратури Глибоцького району, Чернівецької області.