Надання неправомірної вигоди працівникові ДПС України

За процесуального керівництва прокурорів Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури до Сторожинецького районного суду передано обвинувальний акт щодо мешканця одного з населених пунктів Тернопільщини за фактом надання ним неправомірної вигоди працівникові Державної прикордонної служби України, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України.

Так, у травні 2023 року громадянин Б., перебуваючи на території
пункту пропуску “Красноїльськ”, під час проходження митного контролю для перетину державного кордону на виїзд з території Республіки Румунія в Україну, з метою безперешкодного перетину державного кордону України, надав службовій особі прикордонного контролю неправомірну вигоду в сумі 100 Фунтів стерлінгів.

Таким чином, громадянин Б., надав неправомірну вигоду за не вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища.

За скоєне йому загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Сторожинецького відділу окружної прокуратури.