Передано до суду обвинувальний акт

За процесуального керівництва прокурорів Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт щодо мешканця одного з населених пунктів Чернівецького району Чернівецької області  за фактом незаконного придбання ним, зберігання, перевезення із метою збуту, збуту особливо небезпечних психотропних речовин, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 3 ст. 307 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що  громадянин М.  у березні поточного року вступив попередньо в злочинну змову із невстановленою  слідством особою, у якої  в  м. Чернівці незаконно придбав два пакунки із розфасованими згортками з особливо небезпечною психотропною речовиною, обіг якої заборонено, які в подальшому незаконно зберігав із метою збуту.

22.03.2023 діючи з єдиним умислом та попередньо обумовленими діями із невстановленою особою, прибувши у м. Сторожинець Чернівецької області, громадянин М. здійснив незаконний збут незаконно перевезеної психотропної речовини шляхом розповсюдження згортків (закладок) в кількості 25 штук закопуванням їх в землі

При цьому останній незаконно зберігав при собі незаконно придбану та незаконно  перевезену для подальшого незаконного збуту порошкоподібну речовину в 69 згортках, в яких згідно висновків експертів знаходилась особливо небезпечна психотропна речовина, обіг якої заборонено.

Таким чином, громадянин М. незаконно придбав, зберігав,  перевіз із метою збуту та незаконно збув особливо небезпечну психотропну речовину в загальній кількості 33, 5437 г, що відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України за № 188 від 01.08.2000 «Про затвердження таблиць невеликих, великих та особливо великих розмірів наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, які знаходяться в незаконному обігу» становить особливо великий розмір.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією прокуратури Глибоцького району Чернівецької області