Вчиняти злочини не припинив…

Прокурор Глибоцького відділу Чернівецької окружної прокуратури Олена ОСТАПЕЦЬ повідомляє що,

непоодинокими є випадки вчинення злочинів громадянами, які раніше неодноразово вчиняли кримінальні правопорушення та відбували покарання.

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що 15 січня 2023 року біля 12 год 00 хв обвинувачений, достовірно знаючи про введений в Україні воєнний стан, будучи раніше неодноразово засудженим за кримінальні правопорушення проти власності, під час не знятої та непогашеної судимості, на шлях виправлення не став, переслідуючи умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, з метою особистого збагачення, перебуваючи в приміщені житлового будинку потерпілої, шляхом вільного доступу вчинив крадіжку мобільного телефону.  Після чого, з місця вчинення кримінального правопорушення втік, а викраденим розпорядився на власний розсуд, чим спричинив потерпілій  матеріальної шкоди.

Крім того, досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений ще й зберігав без передбаченого законом дозволу 53 патрони різного калібру, які були виявлені співробітниками поліції та які, згідно висновку судової балістичної експертизи, являються боєприпасами та придатні для стрільби.

Таким чином, своїми умисними діями обвинувачений вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 263 КК України, тобто зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу, та  вчинив злочин, передбачений ч. 4 ст. 185 КК України, тобто таємне викрадення чужого майна – крадіжка, вчинена повторно, в умовах воєнного стану.

Глибоцьким районним судом розглянуто дане кримінальне провадження  та обвинуваченого визнано винним у вчиненні вищевказаних злочинів. Враховуючи особу обвинуваченого, обставини, які обтяжують та пом’якшують його покарання, судом призначено йому покарання у виді позбавлення волі. До набрання вироком законної сили відносно обвинуваченого застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та взято його під варту в залі суду.