У Чернівецькій області працює «гаряча лінія» допомоги переселенцям, в тому числі постраждалим жителям Херсонщини

Буковина, з першого дня підриву окупантами Каховської ГЕС, готова приймати людей із постраждалих районів. В області є 1526 вільних місць для розміщення евакуйованого населення. Також можемо розміщувати постраждалих у 6 будівлях (гуртожитки, приміщення закладів освіти та адмінбудівлі), в яких завершено ремонтні роботи та створено 440 місць для довготривалого проживання.

У Чернівецькій області працює «гаряча лінія» допомоги переселенцям, в тому числі постраждалим жителям Херсонщини, яка надає консультативну допомогу та забезпечує безкоштовним житлом. Номер «гарячої лінії»: 0800335047.

Департамент соціального захисту населення ОВА здійснює  консультування вимушених переселенців щодо можливості отримання довідок внутрішньо переміщених осіб та соціальних виплат за номером: (0372) 55 03 80.

Нагадуємо, що у період дії воєнного стану вимушені переселенці для отримання довідки внутрішньо переміщеної особи можуть звернутись до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення районних державних адміністрацій та міст обласного значення, уповноважених осіб виконавчих органів сільських, селищних, міських територіальних громад, Центрів надання адміністративних послуг та через Портал “Дія”.

Джерело : https://hlyboka-gromada.gov.ua/