У Глибоцьку лікарню доставили нову кисневу станцію MAS-OXY-30

ЇЇ встановили на території спеціально облаштованого майданчику медичного закладу.

Як зазначає директор лікарні Іван Шкробанець: «Ця станція була профінансована Міністерством охорони здоров`я в грудні минулого року. Вона є повністю автономною і задовільняє потреби лікарні у використанні кисню для пацієнтів у випадках, коли уражена частина легень. Або у разі коли людина не може дихати самостійно. До того ж, вона є вигідною у плані фінансової частини. Кисень дорогий. До прикладу під час COVID за один місяць довелося проплатити лише за кисень близько мільйона гривень, натомість, обслуговування кисневої станції MAS-OXY-30 буде коштувати у рік близько 120 тисяч. Тобто, економія суттєва».

Робота станції передбачає наступне: є компресори і адсорбер, який забирає гази з повітряної суміші і у спеціальний резервуар виділяється кисень. Далі він стискається і через кисневу магістраль, до якої під’єднана станція подається до будівлі, в якій лікуються пацієнти.

Продуктивність генераторів кисню “МАС Сістемз” від 0,5 м3/год до 300 м3/год (що відповідає споживанню від 2 до 1200 балонів 40 л. За 24 години або споживання рідкого кисню 17-10290 кг. на добу), що може забезпечити киснем 8-600 ліжкомісць.

Довідково:

Кисневі станції – це сучасне обладнання, яке використовує інноваційні рішення для виробництва кисню для підприємств які мають постійну потребу в кисні, зокрема лікарень. Вони виробляють кисень з чистотою 93%±3% безпосередьо на місці, що дозволяє бути незалежним від поставок скрапленого кисню або кисню в балонах. За умови постійної роботи, кисневі станції окупають себе за період 6-12 місяців, в порівнянні з використанням рідкого кисню. Термін окупності в порівнянні з використанням кисню в балонах ще більш швидкий.

Джерело : https://gromada.org.ua/gromada