Засідання виконкому та презентація з муніципальних послуг у Глибоцькій громаді від координаторки Програми #DOBRE відбулися у сесійній залі

На черговому засіданні виконавчого комітету Глибоцької селищної ради розглянули 29 питань з різних сфер життєдіяльності громади. Близько третини з них стосувалися захисту дитячих прав та присвоєння і видачі поштових адрес об’єктам нерухомого майна.

Також члени виконкому голосували за надання дозволу на розміщення тимчасової споруди на орендованій земельній ділянці, видачу ордера військовослужбовцю на службове житло в Державному житловому Фонді, надання матеріальної допомоги нашим мешканцям і компенсацію витрат за тимчасове розміщення ВПО жителям громади.

Присутні заслухали звіт  «Про стан дотримання законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку на території громади» від поліцейського офіцера громади Дениса Дамаскіна. Під час звітування, члени виконкому активно обговорили пересування автошляхами громади малолітніх мешканців на мотоциклах і скутерах. Денис Іванович розповів, як саме відбувається затримання правопорушників та притягнення їх до відповідальності згідно чинного законодавства та які дії вже були виконані щодо вирішення цієї проблеми у громаді.

Глибоцький селищний голова Григорій Ванзуряк, під головуванням якого відбувалося засідання, повідомив про перебіг ремонтних робіт на місцевих дорогах, початок ремонту дороги у напряму Димка-Михайлівка, заплановане відкриття цеху з виготовлення тротуарної плитки.

Також, по закінченню засідання у сесійній залі програмний спеціаліст, координатор Програми DOBRE Марина Дудяк провела презентацію результатів оцінки потреб у відновленні/вдосконалені послуг місцевого самоврядування Глибоцької громади.

Це вже четвертий етап, якому передувало анкетування, проведення інтерв`ю, консультації з громадськістю у форматі «світового кафе». Завдяки цим етапам спільно з Програмою DOBRE була проаналізована ситуацію, яка є у Глибоцькій громаді стосовно муніципальних послуг та визначено ТОП 3 послуги за результатами цієї оцінки:

  1. Поводження з твердими побутовими відходами;
  2. Будівництво, ремонт та обслуговування доріг і тротуарів;
  3. Благоустрій: прибирання вулиць та громадських місць (зони відпочинку, парки, прибудинкові території тощо), наявність та стан зелених насаджень, парків.

Наприкінці всі присутні обговорили кожну з представлених послуг та варіанти їх покращення. Пані Марина зауважила, що кожна з цих проблем є дуже важливою, але перш за все вона має стосуватися усіх мешканців громади, а не лише Глибокої.

Після тривалої дискусії присутні проголосували за один з них. Мова йде про – «Будівництво, ремонт та обслуговування доріг і тротуарів».

Варто зазначити, що Програма DOBRE не надає безпосереднього фінансування, а сама закуповує необхідне обладнання чи техніку, завдяки якій можливе покращення обраної мешканцями Глибоцької громади послуги.

Джерело : https://gromada.org.ua/