Незабутні: Буковина пам’ятає – ДМИТРО КОВАЛЬЧУК

Дмитро Костянтинович Ковальчук народився 21.10.1980 року в с. Опришени, Глибоцького району, Чернівецької області, проживав в місті Чернівці.

Дитинство та шкільні роки Дмитро провів у селі Опришени та місті Чернівці. Навчався в Чернівецькому ліцеї імені Олександра Доброго. У 2004 році закінчив факультет історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича. Навчався на військовій кафедрі за спеціальністю моторизована піхота і отримав звання молодшого лейтенанта. Любив досліджувати історію рідного краю, колекціонував старовині монети, паперові гроші, значки.

З травня 2022 року Дмитра Костянтиновича призвали на військову службу, командир взводу механізованого батальйону військової частини А 7014.

Помер наш воїн 01.01.2023 року в лікарні після отримання важких поранень при виконанні бойових завдань під Луганськом.

Похований на місцевому кладовищі в селі Опришени Глибоцької територіальної громади.

У Героя залишилася дружина Ковальчук Лариса Федорівна, син Ковальчук Даніїл Дмитрович та батьки Домніка та Костянтин Ковальчуки.

Дмитро був чесним, справедливим, доброзичливим, весь свій вільний час присвячував сім’ї та улюбленій справі: дослідженню сторінок історії рідного краю.

Спочивай з миром, Герою. Ти завжди будеш жити у наших серцях. Герої не вмирають!!!