Дитячий простір «Сузір`я» у Глибоцькому Будинку творчості та юнацтва

Почуття безпеки, психоемоційний спокій, спілкування з новими друзями, інтелектуальний та творчий розвиток, відкриття чогось нового і просто гарно проведений час – все це стало можливим завдяки створеному дитячому простору «Сузір`я» у Глибоцькому Будинку творчості та юнацтва.

Цю атмосферу цілковито відчули гості нашої громади: працівники Чернівецького осередку УВКБ ООН з Представницею Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) Кароліною Ліндхольм Біллінг та представники Чернівецького осередку Благодійний фонд «Рокада» Віктор Лащак, Жанна Мінтянська, Марина Цимбал.

Завітавши до Глибоцького Будинку творчості та юнацтва у дитячий простір «Сузір’я», який був відкритий за підтримки Благодійний фонд «Рокада» Чернівці та UNHCR Ukraine – Aгентство ООН у справах біженців в Україні гості змогли на власні очі побачити як відбувається інтеграція внутрішньо переміщених діток, що втікають від війни у нашу громаду. Дзвінкий сміх вихованців, дружній колектив, привітні керівники гуртків, цікаві, інтерактивні та розвиваючі девайси, ігри, завдання – що іще потрібне для дитячого розвитку.

Пані Кароліна Ліндхольм Біллінг висловила підтримку Україні, дорослим та дітям внутрішньо переміщених осіб. А також зазначила, що Чернівецька область сьогодні є гуманітарним коридором між Європою та тими областями, в яких ведуться активні бойові дії.

Підтвердженням цього є масштабне будівництво та кількамісячна робота Вадул Сіретського Терміналу – одного із потужніших проєктів для економіки області, що дозволить зменшити черги зерновозів та вийде в топ -15 найбільших терміналів в Україні. У рамках візиту керівництво Глибоцької громади здійснило виїзну екскурсію терміналом, котрий може забезпечити зручну логістику зерна з України до румунського порту Констанца.

Проєкт реалізовується при підтримці UNHCR Ukraine – Aгентство ООН у справах біженців в Україні

Джерело : https://hlyboka-gromada.gov.ua/