Перед судом постав 21-річний громадянин за вчинення низки крадіжок

За інформацією Дмитра Волкова, Прокурора Глибоцького відділу, Чернівецької окружної прокуратури

За вчинення крадіжки передбачається як адміністративна, так  і кримінальна відповідальність.

Якщо вартість викраденого майна на даний час перевищує 268 грн 40 коп, настає кримінальна відповідальність, і покарання передбачається досить суворе.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 18 вересня 2022 року, біля 02 год 00 хв обвинувачений, достовірно знаючи про введений в Україні воєнний стан, переслідуючи умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, з метою особистого збагачення, шляхом демонтажу замка вхідних дверей за допомогою металевої фомки, яку заздалегідь підготував, проник   до приміщення продуктового магазину, який належить потерпілому, звідки вчинив крадіжку грошей в сумі 6500 грн та продуктів харчування на суму  18 946 грн. Після чого, з місця вчинення кримінального правопорушення втік, чим спричинив потерпілому матеріальної шкоди на загальну  суму 25 446 грн.

Крім цього, 03 листопада 2022 року, біля 02 год 00 хв цей же громадянин, діючи повторно, достовірно знаючи про введений в Україні воєнний стан, переслідуючи умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, з метою особистого збагачення, шляхом демонтажу ролетів та врізного замка вхідних дверей за допомогою металевої фомки, яку заздалегідь він підготував, проник до приміщення продуктового магазину, який належить іншому потерпілому, звідки викрав плазмовий телевізор та продукти харчування. Після чого, з місця вчинення  кримінального правопорушення втік, чим спричинив потерпілому матеріальної шкоди на загальну суму 19 045 грн.

Таким чином, своїми умисними діями, що виразились в таємному викраденні чужого майна, обвинувачений вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.4 ст. 185 КК України, тобто таємне викрадення чужого майна – крадіжка, поєднана з проникненням у інше приміщення, вчинена повторно, в умовах воєнного стану.

Глибоцьким відділом Чернівецької окружної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт відносно вказаного громадянина.

Крім вищевказаних злочинів, обвинувачений вчинив й інші крадіжки,   за які на даний час теж притягується до кримінальної відповідальності.