У літньої чернівчанки шахраї виманили тисячі доларів та євро: сказали, що онука потрапила в ДТП

До поліції надійшло повідомлення від чернівчанки про вчинення відносно неї шахрайських дій. Скориставшись довірливістю жінки, шахраї виманили у неї 5000 доларів США, 3000 євро та 10 тисяч гривень. За вказаним фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

Як повідомляє відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області, повідомлення про шахрайство надійшло до поліції від 75-річної місцевої жительки. Заявниця розповіла поліцейським, що їй зателефонував невідомий та повідомив, що її онука потрапила у ДТП.

Зловмисник попросив допомогу на лікування потерпілої в аварії. Пенсіонерка погодилася надати необхідну суму коштів. Після цього до помешкання потерпілої прийшла незнайома жінка, яка представилась медсестрою. Буковинка передала їй 5000 доларів США та 3000 євро та 10 тисяч гривень.

Порушене кримінальне провадження за частиною 2 статті 190 ККУ “Шахрайство”, триває досудове розслідування.

Поліцейські нагадують: у випадку дзвінка «Ваш родич у біді», перш за все спробуйте зв’язатися з ним, або зателефонуйте у поліцію та перевірте інформацію. В жодному випадку не перераховуйте та не передавайте гроші незнайомцям.