У селі Тереблече під час проходження митного контролю двоє чоловіків використовували документи з ознаками підробки

Буковинські поліцейські повідомили про підозри порушникам у використанні підроблених документів.

Правоохоронці викрили жителя Прикарпаття та жителя Тернопільщини, які за допомогою фальшивих довідок намагалися перетнути державний кордон у період воєнного стану. За цими фактами слідчі поліції проводять досудові розслідування. 

На контрольно-пропускному пункті «Порубне» у селі Тереблече під час проходження митного контролю двоє чоловіків, віком 31 та 34 роки використовували документи з ознаками підробки. При перетині державного кордону з Румунією порушники пред’явили для перевірки прикордонникам фальшиві тимчасові посвідчення військовозобов’язаних та довідки військово-лікарських комісій.

Слідчі відділення № 4 (м. Герца) Чернівецького районного управління поліції повідомили про підозри фігурантам у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частинами 3 та 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Документи з ознаками підробки поліцейські вилучили та направили для проведення відповідної експертизи. Тривають досудові розслідування.

Процесуальне керівництво вказаних проваджень здійснює Герцаївський відділ Чернівецької окружної прокуратури.

Нагадаємо: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану забороняється виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.