До дев’яти років позбавленням волі загрожує буковинцю за трансфер військовозобов’язаних осіб через державний кордон

На початку серпня цього року у Чернівецькому районі правоохоронці задокументували злочинні дії 35-річного жителя села Чудей, який переправляв чоловіків призовного віку до Республіки Румунія. Свої послуги порушник оцінював 2000-2500 євро з однієї особи.

Під час досудового розслідування співробітники відділення № 5 (смт Глибока) Чернівецького райуправління поліції встановили, що 35-річний житель села Чудей сприяв виїзду за кордон військовозобов’язаних громадян України. За свої послуги чоловік брав 2000-2500 євро з особи.

Реалізовуючи свої злочинні наміри, порушник перевіз ухилянтів мобілізації у село Біла Криниця, звідки інша особа пішки повинна була провести їх до сусідньої країни. На лінії розмежування державного кордону України та Румунії порушників затримав прикордонний наряд.

Слідчі поліції за процесуального керівництва Глибоцького відділу Чернівецької обласної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт щодо організатора трансферу через кордон до суду для розгляду. Чоловіку інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану забороняється виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.