Олена Зеленська отримала зворушливий подарунок на зустрічі в Нью-Йорку

Під час робочої поїздки до Нью-Йорка на 77-му Генеральну Асамблею ООН дружина президента України Олена Зеленська разом із прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем відвідала Меморіал 9/11, де отримала незвичайний подарунок. Президентка Меморіалу подарувала українцям саджанець, що виріс із насіння дерева, яке росло в павільйоні біля Світового торговельного центру та дивом урятувалося під час трагедії, повідомляє Главком.

Перша леді України Олена Зеленська та прем’єр-міністр України Денис Шмигаль разом із президенткою Меморіалу 9/11 Еліс Грінівальд відвідали місце жахливого теракту. Олена Зеленська у своїй соцмережі написала, що найбільше її вразило дерево, яке тут називають «Деревом, що вижило».

«Це дерево на перший погляд цілком звичайне. Якби не рубці, які залишилися на ньому після жахливого теракту 11 вересня в Нью-Йорку. Дерево, яке росло в павільйоні біля Світового торговельного центру, дивом урятували з-під чотириметрових завалів, виходили й врешті пересадили до Меморіалу 9/11», – написала Зеленська.

Олена Зеленська каже, що найбільше її вразило дерево, яке називають «Деревом, що вижило». Фото з відкритих джерел

Пізніше перша леді України повідомила, що президентка Меморіалу подарувала українцям саджанець, що виріс із насіння цієї рослини: «Із прем’єр-міністром Денисом Шмигалем отримали сьогодні надзвичайно символічний подарунок для України – саджанець того самого дерева, що вижило під час теракту 11 вересня. Деревце передала українцям президентка Меморіалу 9/11 Еліс Грінівальд як символ стійкості та надії».

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

«До дерева, що вижило, приходять американці, які втратили близьких у тому страшному теракті. У травні дерево підсвічували синьо-жовтими кольорами – на знак солідарності з народом України. Цю солідарність і підтримку я щомиті відчуваю в поїздці. І впевнена, що українське деревце пустить міцне коріння та зацвіте у звільненій країні, – додала перша леді України. – Із 2013 року Меморіал дарує такі саджанці громадам, які пережили страшні трагедії та вистояли. Так, торік деревця отримали норвезькі громади Осло та Утея, де озброєний чоловік убив 77 осіб. Ще раніше – грецьке місто Марафон, де через лісові пожежі загинуло понад сто осіб, і Багамські острови, спустошені ураганом».

Після Меморіалу 9/11 Олена Зеленська разом із Денисом Шмигалем відвідали Український музей у Нью-Йорку. Для цих виходів Олена Зеленська обрала особливий образ. Вона одягла вишиту білу блузу та широкі брюки від українського дизайнера Артема Климчука. А також особливий пояс від українського бренду Gunia Project. На ньому вишиті важливі для кожного українця слова: сила, воля, brave (хоробрість). Образ перша леді доповнила сережками із колекції Незалежна Guzema x Gunia Project, повідомляє НВ.