Якщо сервіс з пошуку паспорта повідомляє про помилку

«Під час персоналізації документа ДП “Поліграфічний комбінат “Україна” виявлено помилку в наборі даних /дата/. Помилку буде виправлено, а документ повторно скерують на персоналізацію», «Інформації не знайдено» – такі повідомлення інколи видає сервіс «Перевірка стану оформлення документів», розташований на сайті ДМС України за посиланням: https://dmsu.gov.ua/services/docstate.html .

Зазначимо, що сервіс працює в штатному режимі, однак в окремих випадках заявники дійсно можуть бачити саме такі статуси, що не несуть конкретної інформації стосовно етапу виготовлення паспорта.

Пояснюється це тим, що наприкінці лютого – першій половині березня цього року всі канали комунікації ДМС України з ЄДДР з міркувань безпеки були тимчасово відключені, а процес виготовлення паспортних документів, заяви на оформлення яких були подані у регіонах України, що нині окуповані або перебувають у зоні активних бойових дій – тимчасово призупинений.

Нагадуємо, що для відновлення виготовлення та пере-адресації паспорта, оформленого до 24 лютого 2022 року, необхідно звернутися до ближчого підрозділу УДМС із відповідною заявою.

Водночас інформуємо, що пересилання паспортного документа за такими заявами не відображається на сервісі «Перевірка стану оформлення документів». Про надходження паспорта до підрозділу власника зазвичай інформують в телефонному режимі працівники УДМС.

У разі виявлення будь-яких запитань щодо пере адресації документі чи роботи сервісу «Перевірка стану оформлення документів» телефонуйте на «Гарячу лінію» УДМС на номер: 0372-55-04-61.

Управління ДМС у Чернівецькій області