Глибоцьким судом розглянуто обвинувальний акт щодо пропозиції неправомірної вигоди службовій особі

У липні 2022 року Глибоцьким відділом Чернівецької окружної прокуратури направлено обвинувальний акт до Глибоцького районного суду за обвинуваченням жителя с.  Купка Чернівецького району Чернівецької області у вчинення кримінального правопорушення, передбаченого                            ч.1 ст.369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Відповідно до обвинувального акту, у червні 2022 року співробітниками Чернівецького районного управління поліції ГУНП в Чернівецькій області під час несення служби був зупинений автомобіль під керуванням жителя с. Купка Чернівецького району Чернівецької області, який рухався із порушенням Правил дорожнього руху України. З метою уникнення притягнення водія до адміністративної відповідальності, водій автомобіля висловив працівникам поліції пропозицію та надав неправомірну вигоду  в розмірі 1000 гривень, на що останні відповіли відмовою та вжили заходів, передбачених Законом України «Про запобігання корупції», для фіксації вказаних протиправних дій.

14.07.2022 року Глибоцьким районним судом винесено обвинувальний вирок за результатами розгляду вищезазначеного обвинувального акт, винному призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що дорівнює 17 000 гривень.

Додатково: санкція ч. 1 ст. 369 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Прокурор Глибоцького відділу Чернівецької окружної прокуратури      Олена ОСТАПЕЦЬ